marți, 3 aprilie 2012

Pink Floyd - Comfortably Numb

Pink Floyd sunt taticii rockului psihedelic, versurile lor curajoase fiind pline de semnificatii si fiind adevarata poezie. "Comfortably Numb" este una dintre piesele lor celebre, fiind o piesa despre comoditatea si indolenta noastra.


Astfel, piesa incepe : " Hello. Is there anybody in there? Just nod if you can hear me, is there anyone home?", denotand starea agravata de paralizie psihica autoindusa, in care artistul se complace. 

Muzica e tulburatoare si unduitoare precum niste valuri, in concordanta cu versurile, care, parca, se imbina lenes : "Come on now, I hear you're feeling down", deprimarea fiind asociata unei boli din copilarie si, desi incearca a o trata ca si pe o boala obisnuita, care se manifesta neobisnuit in acest caz, se stie ca doar cel care a ales a se complace in aceasta stare, poate sa si iasa din ea -  " I can't explain, You would not understand. This is not how I am."

Cel deprimat este detasat de aceasta lume, fiind intr-o stare vecina comei " Your lips move, but I can't hear what you're saying". Artistul trebuie sa mearga mai departe, chiar daca este in aceasta stare, trebuie sa duca muzica mai departe, pentru a asigura, cu vocea sa calma ca totul este in ordine. 

Totusi, lupta interioara  nu s-a sfarsit, nostalgia este prezenta, artistul intrebandu-se cand s-a pierdut in timp, cand a devenit superficial " The child is grown, the dream is gone, I have become...comfortably numb".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu