duminică, 25 martie 2012

Stinkfist - Tool lovesc din nou!


Tool este formatia heavy metal progresiv, care s-a format in anul 1990 in Los Angeles, California. 


Versurile lor sunt de domeniul experimentelor la nivel sentimental si a experientelor, imbinand cu succes arta vizuala si trairile aflate la nivel psihic - durerea, melancolia, inhibarea- cu care ne confruntam zi de zi, precum si evolutia intrapersonala, autodesavarsirea. Una dintre melodiile pline de dublu sens al acestor poeti heavy este si Stinkfist, de pe albumul Aenima din anul 1996.

Primele versuri  "Blend and balance, Pain and comfort, Deep within you, Till you will not want me any other way" ne introduc in starea artistului, care este ravasit de o poveste de dragoste, in care el joaca un rol ipocrit, deoarece, partenera il iubeste pentru ceea ce el nu este. Cu toate acestea, el continua acest cerc vicios, desi sentimentele sale nu sunt reciproce : How this can mean anything to me, if I really don't feel a thing at all? "

Artistul este, probabil, indragostit de o persoana incantatoare, insa nu poate fi cu persoana respectiva. Se intampla ca altcineva sa il placa si sa ii acorde atentia si afectiunea necesara, asa ca se lasa purtat de iluzie, pentru a nu suferi : "I don't want it. I just need it. To breathe, to feel, To know I'm alive". Iluzia are, insa, colturi ascutite, intrucat el este constient de ea, amanand-o si amagindu-se  "I'll keep diggin', Till I'll feel something." 

Piesa se incheie, in mod epic, artistul resemnandu-se in mrejele iubirii de moment, imbratisand si sarutand, invitand la o dragoste superficiala, la fel de trecatoare ca si oricare alta : "Relax. Turn around and take my hand."











                                  
                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu