duminică, 25 martie 2012

Black Sabbath- Letters from Earth


Aceasta este una dintre multele capodopere a formatiei Black Sabbath ( nu ca as cunoaste vreo piesa apartinand acestei formatii pe care sa o consider altfel decat o capodopera).


Vocea puternica a lui DIO ne notifica: "Well it's a cold world and I'm in the middle, Caught in the in-between", incepandu-si, astfel, scrisoarea catre destinatarul anonim, aflat pe alta planeta sau chiar in alt univers. "I don't belong here, So I'm writing to you" sunt versurile definitorii, intrucat, se pare, aceasta corespondenta are o finalitate-protagonistul se motiveaza. 

Astfel, el face schimbari majore in viata lui, dar acum se simte un strain in lumea noua, creeata chiar de el "And now I'm a stranger, stranger that you know", intimitatea si sinceritatea relevata de limbajul sau, ducandu-ne cu gandul ca el i-ar trimite scrisori chiar Demiurgului. El incepe sa se intrebe, tipic uman, de ce destinatarul sau nu este suspicios privind continutul scrisorilor sale, dat fiind ca s-a plans atat de lumea sa : "What if I send you madness, What if I send you pain?"

Ultimele versuri releva disperarea protagonistului, care nu se regaseste nicaieri " What if I send you confusion, What is the time and the pain worth?", dandu-si seama ca este prada a unei confuzii- el cauta profunzimea trairilor si apartenenta intr-o lume extrem de superficiala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu