duminică, 25 martie 2012

David Bowie - Cactus



In lumina reflectoarelor...David Bowie! Regizor, actor, cantaret fara de care nu ne-am fi putut lipsi, iar primii pasi ai rockului ar fi fost mai sovaielnici.


Aceasta melodie are o tenta rautacioasa si misogina si un ritm cadent si nostim. Indragostitul,  priveste retrospectiv, la relatia sa cu o femeie respectand, cu strictete, standardele sotiei model a anilor '60  si, se gandeste ca, desi , il plictisea, uneori, de moarte " nu era chiar atat de rea". 


Artistul a fost parasit, probabil, de ticalos ce era, pentru ca primul vers poate fi interpretat si ca el s-ar afla in cadrul ispravirii unei pedepse privative de libertate: " Sittin' here wishing on a cement floor". 

Cu toate acestea, el isi pastreaza umorul : " I miss your kissin' and I miss your head", amintind si de rochia, care ii statea atat de bine si pe care si-ar dori sa o tina, pe moment, in maini. Continuand : " I miss your soup and I miss your bread", suprapuse versurilor care dau tusa senzuala si geniala a piesei : " So bloody your hands on a cactus tree, Wipe it on your dress and send it to me".

Pentru o interpretare ironica, asa cum numai o formatie punk ar putea reusi, in deplina concordanta cu versurile recomand si ascultarea coverului realizat de formatia "Pixies".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu